Cykla pumptrack mitt på Åre Torg
Hyr kajak i Vålådalen och paddla in skymningsljuset

7 tips inför semestern i Åre

Det finns alltid anledning att åka till Åre - året om. När skidorna vilar på hyllan väntar sommarfjäll och stora upplevelser på samma ställen där du nyss tog dina stavtag. Här är några skäl att komma tillbaka till Åre igen i sommar.

1. Liftarna rullar 

Åre Bike Park har utsetts till en av de bästa i världen. Första liften öppnar för säsongen den 3 juni - och sedan rullar de till början av oktober med vissa uppehåll. Den 3-7 juli är det stor cykelfest i Åre - då går Åre Bike Festival av stapeln. Boka boende i Åre här!

2. Fjälltopparna har bytt skepnad
Under sommaren är många av fjälltopparna tillgängliga efter en bits vandring. Från toppen har du milsvids utsikt - och efter ett gott dagsverke är kroppen nöjd. Det finns många fjäll och toppar att utforska; vilken tar du sikte mot i sommar? Kanske Välliste i Trillevallen - eller Suljätten i Kall?

3. Vackra leder bjuder in till vandring
Hela Åre bjuder på ett fantastiskt urval av stigar och leder; från kortare alternativ till riktigt långa med övernattning i tält eller på fjällstation. Välj mellan en välupptrampad led, eller finn din egen väg. Oavsett så har du nära till de stora upplevelserna från stigen; när du vandrar till de smaragdgröna vattenhålen, när lederna i Storulvån leder dig vidare upp på fjället - eller kanske när du vandrar mot pyramiderna och Issjödalen. Läs mer om spännande vandringsleder här. 

4. Många tillfällen till tävling
Testa dina gränser och anmäl dig till en tävling. Åre Extreme Challenge inleder tävlingsäsongen tillsammans med St Olofsloppet, en stafett mellan Norge och Sverige. Tävla i trollingfiske i Hallen eller tävla i terränglöpning under AXA Fjällmarathon i södra Årefjällen och Bydalsfjällen.

5. Fiskelyckan väntar
Tänk dig tystnaden vid en fjälltjärn - eller vattnets brus i en livlig fors. Det finns oändliga möjligheter till drömfiske i Åre; oavsett om du väljer att bo centralt nära shopping och restauranger eller hellre håller dig nära vattnet i en fiskecamp.

6. Porlande bäckar och kristallklara tjärnar
Morgonpaddla till kulissen av soluppgång och fjällmassiv. Lyssna till tystnaden och när vädret tillåter; bada i friskt fjällvatten och bygg sandslott på en sandstrand invid tjärnen. Längta till sommaren och läs mer om sandstränder och badplatser i Åre. Boka ditt kajak-äventyr här. 

7. Här är äventyret alltid nära
Låt adrenalinet pumpa i kroppen eller kikna av skratt. I Åre är äventyret alltid nära och aktivitetsföretagen erbjuder upplevelser som älskas av många. Här hittar du ditt nästa äventyr!